Arta, creativitate si pictura de icoane

/Arta, creativitate si pictura de icoane
Arta, creativitate si pictura de icoane 2016-10-31T22:48:35+00:00

Bine ati venit la cursul de Arta, Creativitate si Pictura de icoane!

Pentru copii de la 10 ani+

La disciplina Arta, creativitate si pictura de icoane se invata diferite forme ale artei, precum e pictura de icoane pe sticla, pictura de icoane pe lemn, arta quilling, crosetat, cusut sau broderie.

Metoda diversificarii procedeelor artistice pe care o aplicam la acest curs reprezinta un moment-cheie in universul cunoasterii micutilor artisti. Experienta artistica are in vedere actul creatiei, iar experienta estetica se refera in primul rand la perceptia gustului pentru arta si cultura generala. De aceea, primele experiente legate de un astfel de demers le va influenta pasiunea pentru arta in general.

Este un curs deosebit de captivant, unde copiii au sansa de a acumula o vasta experienta artistica. Deoarece e un curs complex, se adreseaza elevilor mai mari.

Competente vizate: imaginatia, arta rabdarii in slujba unei pasiuni, perseverenta, increderea in sine, pasiunea pentru frumos.

Pentru predarea acestui curs invitam artisti consacrati cu o vasta experienta in creatie si care au capacitatea de a indruma si de a cultiva competentele vizate. Fiecare artist desfasoara cu elevii o paleta diversa de activitati, iar materialele pentru creatie sunt oferite de scoala.

PROFESORI

Maiestria picturii de icoane ortodoxe romanesti este oferita de artista Ofelia Armasu, o adevarata personalitate in domeniu. Operele sale sunt expuse la Muzeul icoanei pe sticla de la Sibiel, precum si in numeroase colectii private din Europa si de pe continentul american. Sub atenta indrumare a unei artiste deja consacrate, elevii au privilegiul sa descopere arta de a picta pe sticla, cu migala si pasiune. Se dezvolta astfel rabdarea si responsabilitatea lucrului bine facut. Fiecare detaliu devine important, caci orice eventuala greseala nu mai poate fi corectata in desenul initiat pe sticla. Mestesugul pictarii icoanelor devine un adevarat demers spiritual si in acelasi timp un exercitiu de virtuozitate.

Arta quilling – arta filigranului de hartie, este explicata de doamna Magdalena Dote, artista care realizeaza tablouri ce ating culmi ale acestei arte delicate, prin exercitii de lucru in acuarela (stropire, amprentare, dublarea imaginii, etc.).

Arta lucrului manual, precum crosetatul, cusutul, broderia, sunt explicate deElena Gorjan cu multa maiestrie si pasiune.

Mestesugul picturii de icoane pe lemn e deprinsa sub indrumarea domnului Vladimir Midvichi, artist si profesor la Atelierul de arte vechi Valuarda.

Inscrieti-va !

Va asteptam cu drag !

Pentru informatii suplimentare, contactati-ne:

E-mail : contact@junimearomana.com
Tel : 514-884-6530
Facebook

Inscrieti-va !

Va asteptam cu drag sa incepem o noua incursiune artistica: originala, diversificata si fascinanta!

Scoala Junimea Romana din Montreal pe Facebook

La session de printemps débute le 31 mars à l'école de samedi Jeunesse Richesse. Nous préparons les élèves pour une fin d'année réussie 👍👍👍!
Vous pouvez vous inscrire à 1 cours ou aux plusieurs:
Maths
Maths performance
Géométrie
Français
Anglais
Science
Karaté
Échecs
Musique et danse
Artisanat
Arts plastiques

Pour les enfants de pré-maternel, maternel et 1e année nous avons un programme spécial, en blocs, adapté à leur goût et leur capacité d'apprendre.

"L'héritage le plus fructueux qu'on puisse laisser à un fils, c'est une solide éducation et une profession honorable." /Michel Masson/

Détails et inscription sur www.jeunesserichesse.com
...

Beaucoup de choses à découvrir et à apprendre à l'école de samedi Jeunesse Richesse. Visitez-nous lors de la Journée Portes Ouvertes! Le 26 août à 10h. Détails sur www.jeunesserichesse.com #Montreal #ecoledesamedi #aidedevoirs #rattrapagescolaire #performance

View on Facebook

Jeunesse Richesse updated their cover photo. ...

View on Facebook

INFORMATII DE CONTACT

Pavillon Lalemant, Secteur D3;
5625, avenue Decelles, Montreal, QC, H3T1W4 Canada


Telefon: +1-514-884-6530
Email: contact@junimeamontreal.org